Taneli Kainulainen jakaa tapahtumatuotannon tietotaitoaan opiskelijoillemme

Taneli kouluttaa opiskelijoitamme Tapahtumatuottajan koulutuksessa. Hän jakaa tietotaitoaan opiskelijoillemme suoraan tapahtuma-alan sykkeestä läpi koulutusohjelman.

Tanelilla on tapahtuma-alalta yli 15 vuoden kokemus. Hän on työskennellyt koko uransa ajan suurten yleisötapahtumien parissa (mm. Slush, Flow Festival, Tubecon). Päätyönään Taneli toimii Sun Effects Oy:n tuotantotiimin johtajana ja työskentelee ympärivuotisesti Slush-tapahtumaprojektin vastaavana tuottajana.

Tutustu Tanelin ajatuksiin opettamisesta Tapahtumatuottajan koulutusohjelmassa:

Mikä on ollut päämotiivisi tapahtumatuottajien kouluttajaksi ryhtymisessä?

Olen ollut silloin tällöin projektitöiden ohella vierailevana luennoitsijana. Huomasin vieraillessani, että opetustilanteiden parasta antia oli keskustelut oppilaiden kanssa. AJK:lla on opiskelijoita tapahtuma-alalta ja alan ulkopuolelta, joten myös kouluttaja saa keskusteluista uutta näkökulmaa omaan työhön. Vastavuoroinen koulutustilanne on kiehtovaa. On hienoa antaa ihmisille työkaluja työelämään ja löytää siinä ohessa itselle uusia.

Mitä teemoja ja aihealueita koulutusosuuksissasi käsitellään?

Koulutukseni on käytännönläheistä ja osittain omaan kokemukseeni perustuvaa. Minulla on melko laaja suurtapahtumatausta, josta löytyy paljon tarinoita, hahmoja ja värikkäitä kokemuksia. Tykkään perustaa opetukseni näihin kokemuksiin ja ajattelen opetustilanteita siitä näkökulmasta, että mikä oppi olisi auttanut minua aikaisemmin urallani. 

Opetukseni aihepiirejä ovat mm. projektiperusteinen työ, projektiperusteisen organisaation johtaminen, tapahtuman suunnitteleminen, hyvien kumppanien merkitys, tapahtuman pystyttäminen ja palvelumuotoilu.

Mikä on tavoitteesi kouluttajana?

Toivon, että voin esitellä alaa perspektiivistä, joka helpottaa opiskelijoita työssään. Tahdon vähentää lähtökitkaa ja kannustaa ihmisiä alalle töihin. Odotan myös innolla oppivani itse paljon uutta.

Mikä innostaa sinua työssäsi kouluttajana?

Koen, että vaikka ajat muuttuvat, niin tapahtuma-alalla on edelleen hieman vanhanaikainen leima alana, jota tehdään rakkaudesta lajiin, venytään ylisuorituksiin ja tehdään töitä omalla kustannuksella. Tahdon itse esitellä tapahtumatuottajan työtä ihan tavallisena työnä ja ikään kuin tasoittaa tietä. Olisi hienoa edesauttaa työssä jaksamista ja sitä, että alalla voi halutessaan pysyä niin kauan kuin tahtoo.

Mikä tapahtuma-alassa on parasta?

Tapahtuman väliaikaisuus on kiehtovaa. On hienoa luoda yhdessä organisaatio, joka mahdollistaa jotain todella monimutkaista vain hetkeksi. On vielä hienompaa on luoda organisaatio, joka tekee saman asian hieman sujuvammin seuraavana vuonna.

Minkä vinkin tai neuvon antaisit tapahtumatuottajan ammatista haaveilevalle tai alasta kiinnostuneelle?

Kävele tapahtumissa ja tutki kaikkea mitä siellä tapahtuu. Ydinmissio täyttyy usein, mutta täyttyykö kaikki muu. Tee löytöjä, näe onnistumisia, löydä ongelmia ja pohdi miten niitä korjataan. Jos tämä aihe sytyttää, niin olet jo pitkällä. Hakeudu rohkeasti mukaan!

Tutustu tarkemmin Tapahtumatuottajan koulutukseen:

Vieritä ylös